Jste právě zde: Úvodní stránka O nás

O nás

DOGMA, sdružení pro soužití člověka se psem a zvířaty ve společnosti | č.ú : 86-6877450267/0100

Sdružení je nezisková organizace založená v červnu 2001 na základě mnohaletých praktických zkušeností ve výchově a výcviku psů. Členové sdružení jsou zdravotníci, fyzioterapeut, sociální pracovnice, pedagogové. Se svými pejsky absolvovali výcvik v psí škole, někteří z nich mají canisterapeutiké zkoušky a pravidelně se účastní přezkušování a doplňování svých zkušeností v oblasti kynologie (chov a speciální výcvik psů, maturitní zkoušky z oboru kynologie).

Psi jsou pod veterinárním dohledem, zásadně ve výborné kondici, vždy čistí a připravení pro terapii. Kontakt s lidmi (senioři, děti, handicapovaní aj.) psi milují, což je patrné z jejich chování. Pejsci zvládají i velmi atypické projevy klientů příznačné pro některá onemocnění - nekoordinované pohyby, skřeky, občasná zakopnutí či pády, nebo hrubší úchop za srst.

Naši milí, pracovití a vycvičení čtyřnozí přátelé jsou - střední kníráči Robin a Jeff, labradoři Jimy a Homér, landseer Debora, zlatý retrívr Alf a Jessika, malamut Roky a Lady, sibiřská husky Stříbro, novofundlandský pes Flíček a Bublinka, kernteriéři Gin, Barbie, Besinka, Elton a Faith, drsnosrstý foxteriér Dášenka a Míla. Kanárská doga Megie, Castor a Debie jezdí s námi na přednášky, jak žít s těmito molossy - dogovitými plemeny.

Někdy s námi jezdívá nádherně zbarvený a krotký, mluvící papoušek amazoňan Kuba, kterého mají všichni ve velké oblibě pro jeho nevyzpytatelné kousky. Pro zajímavé zážitky z jízdy na koni a v bryčce má naše sdružení ponyho Bentíka.

Kdo je Online

Právě připojeni - hostů: 7