Jste právě zde: Úvodní stránka Aktuálně Pejskaři trénovali na Bruntálsku

Pejskaři trénovali na Bruntálsku

Pejskaři z Opavska trávili druhou půlku srpna na tréninkovém pobytu v Karlovicích na Bruntálsku.

karlovice-uvodni

pdfCelý článek v PDF - klikni zde !

Tradiční setkání tam pro ně a jejich svěřence již po osmé připravilo občanské sdružení Dogma z Hrabyně. Letos se oblíbené Psí školy zúčastnilo 43 psovodů se 48 psy, mnozí pejskaři dorazili i s dalšími členy rodiny. Zatím co nejstaršímu z účastníku bylo 67 let, nejmladší aktivní pejskařce teprve sedm. Přijeli pejskaři z Opavy, Děhylova, Sedlic, Kravař i Ostravy a okolí. Zastoupeno bylo několik psích plemen. Jak potvrdil organizátor Libor Macháček, během uplynulých osmi let se z účastníků akce vytvořila dobrá parta. Vznikla pevná přátelství, absolventi se i se svýmí čtyřnohými kamarády většinou každoročně vrací. Dá se říci, že tady vychováváme nejen psy, ale také jejich majitele. Naše občanské sdružení se totiž zabývá soužitím člověka se psy a jinými zvířaty ve společnosti a Psí škola je součástí většího projektu Pejsek a my. Nadšený psí trenér s manželkou Andreou, která je předsedkyní sdružení, žijí v Hrabyni společně s 12 psi. Podobných setkání uspořádali za posledních 18 let celkem 32, pořádají také besedy a přednášky, zabývají se canisterapií, zooterapií a osvětovou činností.

Fotogalerie: